Ledarskap i idéburna verksamheter

Publicerad av den 13 mars 2013 i Ledarskap | 0 kommentarer

Att arbeta med ledarskap i en idéburen verksamhet, t.ex en skola, en vårdinstitution eller en organisation är en särskild utmaning. Den idéburna verksamheten har helt andra mål än den helt affärsdrivande och har oftast startats av starka och engagerade pionjärer. Medlemmar och medarbetare är i startskedet djupt förbundna med ideal och idé men risken är stor att verksamheten efterhand blir alltför organiserad, stelbent och förlorar sin förändringsförmåga. Rädslan för att förlora det man har tar överhand.  För en ledare som vill bidra till utveckling och förändring är utmaningen att våga släppa till en viss grad av kaos, att acceptera mer eller mindre autonoma initiativ även om de riskerar att rubba etablerade strukturer. Det handlar om en balans mellan kaos och ordning, förändring och stabilitet med syfte att hålla rörelsen i rörelse.

Det idéburna ledarskapet kan delas upp i tre dimensioner:

- Det relationsskapande ledarskapet – att bidra till förtroende och engagemang för idén

- Det resultatskapande ledarskapet – att organisera verksamheten så att verksamheten kan gå från idé till resultat

- Det rörelseskapande ledarskapet – att bidra till att hålla rörelsen i rörelse och förnya för en ny tid.

Vi vårt nästa frukostseminarium den 20 mars kl 08:30 i Kulturhuset i Ytterjärna kan du lära dig mer om idébaserat ledarskap. Läs mer här och anmäl dig senast 15 mars!

Välkommen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>