Vad gör arbetet meningsfullt?

Publicerad av den 26 februari 2013 i Allmänt | 0 kommentarer

Vad är det egentligen som gör att vi trots allt ofta finner arbetet meningsfullt och inspirerande? För handen på hjärtat, det är få som går till jobbet bara för att man måste.  Här är några tankar kring hur vi kan bidra till att skapa ett meningsfullt arbetsliv.

Den viktigaste inspirationen är om man upplever att det man gör har ett syfte, en mening utöver den rent kommersiella och egoistiska. Att företaget verkligen hjälper människor på något sätt, löser vardagsproblem eller förbättrar världen.

Det är också viktigt att varje medarbetare upplever att den kan utvecklas, att lärandet uppmuntras och uppskattas. Genom att få uppmärksamhet vid goda prestationer uppstår tillfredsställelse och självkänsla.

Företagets rykte, dess varumärke och ansikte utåt är viktigt för varje medarbetare, om man är stolt över sin verksamhet ökar glädjen att bidra.

Likaså är det viktigt med tillhörighet, en familjeorienterad atmosfär där alla behövs och alla räknas. Genom att alla medarbetare har en möjlighet att medverka så att det faktiskt gör skillnad ökar känslan av meningsfullhet markant. Att var och en behövs får inte bara vara en läpparnas bekännelse, det måste genomsyra hela organisationen och byggas in i strukturen.

 

Örjan Liebendörfer, Evisio

 

Du har väl inte missat Evisios kalender med flera olika erbjudanden om kurser, utbildningar och frukostseminarier. Välkommen in och titta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>